Vikica csemege fűszerpaprika a Magyar Konyha Magazin tesztjén

A Vikica Csemege Fűszerpaprika ezúttal a A Magyar Konyha magazin és a Pannon Gasztronómiai Akadémia közös tesztjén mérette meg magát és ért el előkelő helyezést.
Vikica-Csemege-Fűszerpaprika-A-Magyar-Konyha-Magazin-Tesztjén

A Magyar Konyha Magazin és a Pannon Gasztronómiai Akadémia közös paprikatesztje

“A fűszerpaprika a magyar konyha ikonikus fűszere. A paprika szó világszerte az őrölt pirospaprikát jelenti, és sokan ezzel azonosítják a magyar konyhát. Bár ennek a képnek nem kell kényszeresen megfelelni, azért egy pörkölt vagy halászlé mégiscsak paprikával készül, így fontos, hogy legyen jó őrölt paprika a spájzban. A Magyar Konyha magazin és a Pannon Gasztronómiai Akadémia közös tesztjén ezúttal ez az alapvető fontosságú fűszerünk került a zsűri elé.

“A FŰSZERPAPRIKA fontosságát mutatja, hogy sokan nagyobb utánajárásra is hajlandók a megfelelő forrás felkutatása érdekében, és akár évtizedek óta ugyanattól a kistermelőtől vásárolják a celofánba csomagolt piros port. De nem mindenki rendelkezik bevált házi szállítóval, a vendéglátóhelyek pedig sokszor nagyobb mennyiséget használnak fel, mint amennyit egy-egy gazda termel, ezért is fontos, hogy a boltokban is hozzá lehessen jutni jó minőségű fűszerpaprikához.

A bolti paprikaválaszték problémái közismertek: a zacskók sok esetben import alapanyagokat tartalmaznak, amelyekkel nem az a legnagyobb baj, hogy messze földről érkeztek, hanem hogy ízük, aromájuk, karakterük meg sem közelíti a magyar Alföldön termett paprikáét, áruk viszont vonzó lehet a vásárlók (és a kereskedők) számára.”

Zsűri

Boros Regina (GASZTROBIZARR),
Burdáné Elvira (TERMELŐ),
Demián Dávid
Hamvas Zoltán,
Kiss Csaba (TERMELŐ),
Laczó Csaba és
Mautner Zsófia (CHILI & VANÍLIA).

Telt paprikaíz, kissé kesernyés, de nem kellemetlen utóízzel.

Oszd meg másokkal is:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Kapcsolódó cikkek