Fajszi Paprika az Oscar gálán

Ha a dió nem is itthon termett, és a marha is Wagyu; Szántó István séf, az ételek eredete és a fűszerpaprika magyar a holnapi Oscar-gála állófogadásának magyar szekciójában.
Fajszi-Paprika-az-Oscar-gálán-főkép

Egy igazán magyar Oscar Gála

Egy kis háttérinfó a 2022-es Oscar-gála vendéglátásához. Szántó István, a budapesti Spago by Wolfgang Puck konyhafőnöke már egy hete Amerikában van, a rendezvény előtt pedig a gála gasztronómia vezetőjével, Wolfgang Puck-kal együtt látogattak ki alapanyagbeszerzésre a Santa Monica-i termelői piacra. Magyar idő szerint március 28-án éjszaka kerül sor az idei, 94. alkalommal megrendezett Oscar-gálára a Dolby Theatre-ben a Hollywood Boulevard-on. Óriási megtiszteltetés, hogy a szakácsok Fajszi Paprikát használtak az idei gála menüjének elkészítéshez.

Kapcsolódó cikkek

2021-Hello-Vidék-Riport-a-Fajszi-Paprikával

Hello Vidék riport a Fajszi Paprika Manufaktúrával – 2021

Az őrölt fűszerpaprika hiába a magyar gasztronómia egyik legmeghatározóbb eleme, hiába hungarikum a szegedi és a kalocsai fajta, az ágazat nem éli épp virágkorát Magyarországon, a piacra pedig csak úgy ömlik az olcsó import áru. Okvátovity Dórát, a többgenerációs családi vállalkozásként működő Fajszi Paprika Manufaktúra ügyvezető igazgatónkat a Hello Vidék kérdezte többek között arról, milyen helyzetben vannak a még talpon maradt termelők.

Olvass tovább